ua en ru

Порошенко обговорив із генсеком НАТО посилення взаємодії України з Альянсом

Порошенко обговорив із генсеком НАТО посилення взаємодії України з Альянсом Фото: Петро Порошенко і Єнс Столтенберг (АПУ)

Йшлося й про практичну та експертну допомогу НАТО для переходу України на стандарти Альянсу

Президент України Петро Порошенко під час Мюнхенської безпекової конференції провів зустріч із Генеральним секретарем НАТО, з яким він обговорив можливості подальшого посилення взаємодії України з Альянсом. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зокрема зазначено, що Порошенко подякував за послідовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України з боку НАТО та солідарність у протидії російській агресії.

Президент підкреслив, що Україна послідовно продовжує курс євроатлантичної інтеграції та реформи сектору безпеки й оборони, відповідно до стандартів Альянсу. Було висловлено зацікавленість у залученні більшої практичної та експертної допомоги НАТО для досягнення подальшого прогресу на цьому шляху.

"Глава держави обговорив із Генеральним секретарем перспективи посилення взаємодії України з Альянсом за результатами Саміту НАТО у Брюсселі у липні 2018 року. Президент Порошенко також подякував генсеку Столтенбергу за чітку позицію стосовно збереження політики відкритих дверей Альянсу", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко в Мюнхені обговорив із представниками США питання санкцій і поставок летальної зброї.