ua en ru

Україна і Норвегія обговорили кроки звільнення українських політв'язнів

Україна і Норвегія обговорили кроки звільнення українських політв'язнів Фото: Петро Порошенко і Тоне Вілхелмсен Трьоен(president.gov.ua)

Президент Норвегії підтвердила підтримку територіальної цілістності України

Президент України Петро Порошенко у вівторок,18 вересня, зустрівся із президентом парламенту Тоне Вілхелмсен Трьоен. У ході зустрічі сторони обговорили подальші кроки задля звільнення українських політичних в’язнів в Росії, передає прес-служба глави держави.

Також Порошенко подякував за тверду позицію норвезького парламенту на підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

"Президент Стортингу (норвезького парламенту, - ред.) пані Трьоен запевнила у намірі підтримувати активний українсько-норвезький міжпарламентський діалог, про що свідчить нещодавнє створення в Стортингу, вперше в історії двосторонніх відносин, групи дружби з Україною", - зазначили у прес-службі.

Також додали, що співрозмовники обговорили міжпарламентську взаємодію України та Норвегії. Крім того, зачепили і питання безпекової ситуації на Донбасі, імплементації мінських домовленостей та деокупації Криму.

Нагадаємо, 18 вересня Верховна рада України підтримала проект постанови №9040 про заяву в Норвезький Нобелівський комітет щодо висунення кандидатури українського кінорежисера, політв'язня Кремля Олега Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру.

Додамо, що європейський комісар з питань юстиції Вера Юрова направила главі Мін'юсту РФ Александру Коновалову лист із закликом переглянути справу і звільнити з ув'язнення українського режисера Олега Сенцова.