ua en ru

Рада підтримала висунення Сенцова на Нобелівську премію миру

Рада підтримала висунення Сенцова на Нобелівську премію миру Фото: Олег Сенцов (facebook.com/khrystyna.morozova)

Проект підтримали 245 депутатів ВР

Верховна рада України підтримала проект постанови №9040 про заяву в Норвезький Нобелівський комітет з висунення кандидатури українського кінорежисера, політв'язня Кремля Олега Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру, передає кореспондент РБК-Україна.

Проект підтримали 245 депутатів ВР.

"З огляду на мужню поведінку Олега Сенцова, якого протиправно утримують у Російській Федерації протягом 4 років за прояв героїчного ненасильницького протесту проти незаконної окупації Російською Федерацією Автономної Республіки Крим, міста Севастополь та окремих районів Донецької та Луганської областей, за відстоювання прав людини, за готовність пожертвувати своїм життям заради свободи інших, Верховна рада України висуває кандидатуру Олега Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру", - сказано у додатку до проекту постанови.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна, відповідний проект постанови ВР був внесений до парламенту 4 вересня.

28 серпня колишній президент Польщі і нобелівський лауреат Лех Валенса запропонував висунути Олега Сенцова на Нобелівську премію миру. Відзначимо, що на сайті Польської кіноакадемії опубліковано відповідний лист Валенси.