ua en ru

Порошенко: з січня 2019 року зарплата солдата складе не менше 10 тисяч гривень

Порошенко: з січня 2019 року зарплата солдата складе не менше 10 тисяч гривень Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Фінансування армії збільшено майже втричі, заявив Порошенко

Президент Петро Порошенко заявив, що фінансування армії збільшено майже втричі. Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Суспільне телебачення" в Кропивницькому, передає прес-служба глави держави.

За словами президента, вже були представлені нові показники державного бюджету, які розглядалися на засіданні Ради національної безпеки і оборони (РНБО). Таким чином, за результатами засідання РНБО були зроблені необхідні доручення Кабінету міністрів.

"Я підписав свою вимогу, що у нас на сьогоднішній день рівень оплати праці, рівень грошового забезпечення українського воїна має бути вище за середню заробітну плату в промисловості. І за моїм наполяганням в Збройних Силах України солдат має з 1 січня отримувати не менше як 10 тис. грн", - розповів глава держави.

Нагадаємо, раніше начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко заявив, що в 2019 році на фінансування армії необхідно виділити не менше 112 млрд гривень.

У проекті держбюджету 2019 передбачені видатки на оборону в розмірі 209,5 млрд гривень. Зазначимо, що згідно закону "Про національну безпеку", обсяги фінансування оборонного сектора повинні складати не менше 5% від ВВП країни в рік.

Крім того, Кабінет міністрів подав у Верховну раду проект державного бюджету на 2019 рік, в якому пропонується підвищити з 1 січня мінімальну заробітну плату на 12% - з 3723 до 4173 гривень.