ua en ru

Порошенко: ніякої федералізації і ніяких статусів не буде

Порошенко: ніякої федералізації і ніяких статусів не буде Фото: Петро Порошенко

Таким чином Президент відреагував на рішення Запорізської облради про особливий статус

Президент України Петро Порошенко повідомив, що зміни до Конституції України не передбачають федеративного устрою та надання особливих статусів окремих міст чи регіонів. Про це Порошенко повідомив під час з'їзду політичної партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" 28 серпня, передає кореспондент РБК-Україна.

"А ви знаєте те, що Конституційною реформою скасовується 92 стаття? А ви знаєте, що в 92 статті чітке формулювання? Лише законами України встановлюється статус, а не окремі питання місцевого самоврядування. Статус Києва, як столиці Украіни, - це залишається. А також законами України встановлюються статуси окремих міст, це в діючій Конституції. І одразу ж цим намагалися скористатися. Вчора Запорізька облрада прийняла рішення, що їй теж потрібен статус. Що вони будуть діяти на підставі 92 статті Конституціі. Ні. Ніякоі федералізації. Ніяких статусів. І саме за це ми з вами будемо голосувати в понеділок в парламенті", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, головою партії БПП "Солідарність" став мер Києва Віталій Кличко. За відповідне рішення проголосували 56 з 68 делегатів позачергового з'їзду БПП в Києві.