ua en ru

Порошенко назвав відновлення Донбасу першочерговим пріоритетом

Порошенко назвав відновлення Донбасу першочерговим пріоритетом Фото: Петр Порошенко

Відновлення Донбасу - ключовий напрямок повернення суверенітету над окупованими територіями

Президент України Петро Порошенко назвав відновлення Донбасу першочерговим пріоритетом для України. Про це глава держави заявив у ході робочого візиту до Краматорську, повідомляє прес-служба Порошенка.

"Україна має бачити першочерговим пріоритетом відновлення Донбасу. Це - ключовий напрямок повернення суверенітету над окупованими територіями", - йдеться у повідомленні Порошенка у Тwitter.


Президент також повідомив, що триває робота з формування спеціального фонду, кошти якого будуть спрямовані на відновлення Донбасу.

"Мною була проведена нарада по формуванню значних коштів, як з Державного бюджету України, так і донорської допомоги наших країн-партнерів та міжнародних фінансових організацій. 500 мільйонів від Німеччини, 200 мільйонів - з Європейського банку реконструкції і розвитку, 200 мільйонів - Європейського інвестиційного банку, значні кошти від країн великої сімки, ООН", - сказав Порошенко.

За словами Порошенка, вже складено пооб'єктний перелік напрямків використання донорської допомоги, відновлення зруйнованого війною житлового фонду. Серед першочергових завдань - відновлення зруйнованої інфраструктури, включаючи об'єкти водопостачання, енергопостачання, мостів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що екс-керівник Луганської області і нинішній заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука допускає можливе відновлення торгівлі з окупованими територіями Донецької і Луганської областей.