ua en ru

Тука допустив відновлення торгівлі з окупованим Донбасом

Тука допустив відновлення торгівлі з окупованим Донбасом Фото: Тука допустив відновлення торгівлі з окупованим Донбасом

Відновлення торгівлі з окупованими територіями Донбасу є частиною плану деокупації

Екс-керівник Луганської області і нинішній заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука допускає можливе відновлення торгівлі з окупованими територіями Донецької і Луганської областей. Про це він заявив у своєму інтерв'ю для "Громадського радіо".

"Існує дві протилежні точки зору. Одна полягає в тому, щоб відгородитися колючим дротом. Вона абсолютно деструктивна. В результаті ментально ми отримаємо втрату населення, озлобленість людей по відношенню до нас. Отримаємо і те, коли, здійснюючи виплати на окуповану територію, ми будемо субсидувати виробничі потужності агресора. Протилежна точка зору в тому, що потрібно зняти всі обмеження. Істина, як завжди, лежить посередині. Завтра ми і будемо її шукати", - повідомив Тука.


Також заступник міністра з питань окупованих територій зазначив, що відновлення торгівлі з окупованими територіями є кроком до деокупації, але ніяких подробиць розробленого плану Тука не дав.

"Це (відновлення торгівлі - ред.) один з етапів того стратегічного плану, про який я говорив... Перш ніж видавати цю інформацію, її треба правильно піднести, затвердити на рівні президента і РНБО. Тільки потім її можна подавати суспільству", - підкреслив Тука.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ ліквідувала канал конспіративного зв'язку бойовиків ДНР/ЛНР з російськими кураторами.