ua en ru

Порошенко назвав резолюцію ООН по Криму перемогою української дипломатії

Порошенко назвав резолюцію ООН по Криму перемогою української дипломатії Фото: Петро Порошенко зустрівся з послами країн G7

Дуже важливо в резолюції чітке визнання Росії окупаційною владою Криму

Президент України Петро Порошенко назвав схвалення Третім комітетом Генеральної асамблеї ООН резолюції "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)" перемогою української дипломатії. Про це Порошенко заявив під час зустрічі з послами країн G7, передає прес-служба глави держави.

"Вчора в Нью-Йорку сталася надзвичайна подія - була прийнята Резолюція, яка на Третьому комітеті пройшла з великою підтримкою в 73 голоси. Це ознака підтримки ініціативи України, ініціативи більшості країн", - повідомив президент.

Додавши при цьому, що дуже важливо в резолюції чітке визнання Росії окупаційною владою Криму. У резолюції чітко зазначено, що Крим і Севастополь залишаються територією України і мають статус тимчасово окупованих.

Порошенко підкреслив, що це велика дипломатична перемога.

"Щиро розраховую, що під час голосування на пленарному засіданні ООН у нас буде ще кращий результат - як результат нашої спільної роботи в ООН", - зазначив глава держави.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Генасамблеї ООН прийняли резолюцію по Криму.