ua en ru

Порошенко назвав недостанім результатом для України 76 місце у рейтингу Doing business

Порошенко назвав недостанім результатом для України 76 місце у рейтингу Doing business Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко зазначив швидкий темп реформ в Україні

Президент Петро Порошенко назвав недостатнім для України 76 місце в рейтингу ведення бізнесу (Doing business), яке вона зайняла про з 190 країн. Про це передає прес-служба глави держави.

Україна у ведення бізнесу (Doing business) зайняла 76 місце зі 190 країн. Президент Петро Порошенко назвав такий результат недостатнім, однак відзначив стрімкий темп реформ, передає прес-служба глави держави.

"76 місце в рейтингу - недостатній результат для України. І ми рішуче рухаємося вперед, аби підвищити позиції нашої країни", - зазначив Порошенко.

У цьому контексті президент назвав закон про заміну податку на прибуток податком на виведений капітал, створення національного бюро фінансових розслідувань, яке прибере будь-який силовий тиск на бізнес.

"Це також підписання закону, який забороняє "маски-шоу" , і голосування у Верховній раді закону про приватизацію, який встановлює абсолютно нові правила прозорої і ефективної приватизації, і нові кроки в телекомунікаційному процесі, включаючи завершення конкурсу на зв'язок четвертого покоління, а 2,5 роки тому в нас не було зв’язку і 3G. Всі ці кроки, на моє глибоке переконання, свідчать про те, що ми рішуче рухаємося вперед", - наголосив Порошенко.

Реформи

76 місце в рейтингу Doing business – недостатній результат для України. І ми рішуче рухаємося вперед, аби підвищити позиції нашої країни: про це свідчить і новий закон про податок на виведений капітал, і створення Національного бюро фінансових розслідувань, і закон про заборону "маски-шоу" на підприємствах, і закон про приватизацію, і завершення конкурсу на зв'язок 4-го покоління. Це темпи реформ, які насправді вражають.

Опубліковано Петром Порошенком 24 лютого 2018 р.

Також він згадав підписаний закон про товариства з обмеженою відповідальністю, розповів про завершення розробки законопроекту про концесії та завершення позиції по законопроекту про дерегуляцію.

"Це темпи реформ які насправді вражають", - сказав президент.

Нагадаємо, Верховна Рада України 16 листопада 2017 року ухвалила урядовий законопроект щодо протидії будь-якому безпідставному тиску на українські підприємства.