ua en ru

Порошенко назвав Меркель "хорошим другом і сильним адвокатом України"

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із Федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель, яка перебуває в Києві з одноденним робочим візитом.

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із Федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель, яка перебуває в Києві з одноденним робочим візитом. Про це повідомили у прес-службі глави держави.

Президент на початку зустрічі назвав символічним той факт, що візит Федерального канцлера відбувається в День Державного прапора України і напередодні Дня незалежності. Порошенко зазначив, що зараз Україна єдина, як ніколи, і проходить "дуже трагічний тест" у своїй історії.

За словами глави держави, рівень підтримки громадянами незалежності зараз навіть вище, ніж у 1991 році, коли країна її отримала.

При цьому Порошенко назвав Ангелу Меркель "хорошим другом і сильним адвокатом України" і зазначив, що за останні 2 місяці вони спілкувалися більше 20 разів, і це дуже допомогло Україні захистити свої інтереси.

Глава української держави висловив подяку народу Німеччини за підтримку народу України в його прагненні до миру і демократії.

Своєю чергою, Меркель зазначила, що має намір у Києві обговорити питання підтримки Німеччиною України у складні для неї часи і "шлях до миру, яким ми повинні пройти".

Нагадаємо, Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель перебуває 23 серпня в Україні з робочим візитом.