ua en ru

Порошенко назвав економічні втрати від агресії РФ в Україні

Порошенко назвав економічні втрати від агресії РФ в Україні Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Україна через агресію РФ втратила чверть промисловості

В результаті агресії Російської Федерації Україна втратила 25% промисловості, а активи українських банків знизилися майже на 5 млрд доларів. Про це в ході візиту до Волинської області заявив президент Петро Порошенко.

"Почну зі статистики, яка дає можливість усвідомити, з якої прірви ми всі разом вистрибнули. Через анексію Криму втратили 3,6% ВВП; 80% нафтогазових покладів у Чорному морі; 10% портової інфраструктури. Через окупацію частини Донбасу ми недорахувалися 15% ВВП, 25% промисловості", - зазначив Порошенко.

Він також підкреслив, що на окупованій території Донбасу залишилося близько 100 шахт, а активи українських банків за цей час знизилися майже на 5 млрд доларів.

"Ми уникли дефолту, викликаного гібридною війною Росії проти України, і відновили економічне зростання. Це - заслуга сильного, патріотичного та відповідального українського народу", - додав Порошенко.

Нагадаємо, раніше був опублікований звіт старшого наукового співробітника Євразійського центру "Атлантичної ради" Андерса Аслунда, в якому говориться, що через агресію РФ Україна втратила майже 100 млрд доларів.