ua en ru

Порошенко назвав "справою честі" для СБУ розкриття вбивств Вороненкова і Шеремета

Порошенко назвав "справою честі" для СБУ розкриття вбивств Вороненкова і Шеремета Фото: Петро Порошенко

Порошенко назвав "справою честі" розкриття цих вбивств і диверсії у Балаклії

Президент України Петро Порошенко назвав "справою честі" для правоохоронних органів розкриття вбивств колишнього депутата Держдуми Російської Федерації Дениса Вороненкова, журналіста Павла Шеремета та вибухи на складах боєприпасів в Балаклії. Про це президент заявив у ході виступу, присвяченого 25-й річниці створення Служби безпеки України.

Порошенко зазначив, що правоохоронні органи працюють системно, хоча і "не все вдається передбачити та не все вдається відстежити".

"Але справою честі для всіх правоохоронних органів України є розкриття вчорашнього вбивства, коли біля готелю "Прем'єр-палас" було убито колишнього депутата Держдуми Росії та головного свідка у справі Януковича. І розкриття вбивства журналіста Павла Шеремета. Та й розкрити вчорашню диверсію в Харківській області - це теж справа військової контррозвідки спільно з військовою прокуратурою", - підкреслив президент.

Нагадаємо, раніше радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко розповів подробиці про особу вбивці Вороненкова. Кілера звуть Павло Паршов, в Україні він був приватним підприємцем. У Росії він пройшов курс спеціального навчання в школі для диверсантів. Йому було поставлено завдання впровадитися в ряди Національної гвардії України, з якої він звільнився в серпні 2016 року.