ua en ru

Порошенко назвав акцію "Безсмертний полк" політичною спекуляцією на почуттях людей

Порошенко назвав акцію "Безсмертний полк" політичною спекуляцією на почуттях людей Фото: Петро Порошенко розкритикував акцію "Безсмертний полк"

Президент назвав справжню мету організаторів цієї акції, придуманої у Москві

Акція "Безсмертний полк" - зразок витонченої політичної спекуляції на почуттях людей. Про це заявив президент Петро Порошенко під час прийняття військової присяги молодим поповненням Окремого полку президента і 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу ЗСУ, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні в Москві під час акції "Безсмертний полк" пообіцяли нести портрети російських бойовиків, яких послали на Донбас вбивати українців; які з мечем до нас прийшли, а тому від меча і загинули...", - сказав глава держави, перебуваючи в Національному музеї історії України у Другій світовій війні.

На його думку, війна на Донбасі - "це і є справжній символ так званої "дружби", дружби у великих і лукавих лапках".

"Акція "Безсмертний полк" - зразок витонченої політичної спекуляції на почуттях людей. Хотілося б, щоб це почули ті українці, які повірили у щирість її організаторів. Адже в Москві придумали її насправді не для того, щоб вшанувати пам'ять захисників. А для того, щоб російській експансії в сусідні країни допомагали не тільки живі", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні близько 10:00 в районі метро "Арсенальна" у Києві на акції до Дня перемоги під назвою "Ніхто не забутий, ніщо не забуте" сталася сутичка.