ua en ru

Порошенко призначив стипендії дітям загиблих журналістів

Порошенко призначив стипендії дітям загиблих журналістів Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Стипентії від президента отримають діти трьох журналістів

Президент України Петро Порошенко сьогодні, 15 серпня, підписав указ про призначення стипендій дітям журналістів, які загинули під час виконання службових обов'язків. Про це передає прес-служба глави держави.

Згідно з указом, стипендії отримають дочка капітан-лейтенанта, редактора редакції телебачення телерадіокомпанії Міністерства оборони України "Бриз" Дмитра Лабуткіна - Кіра, дочка фотокореспондента газети "Сегодня" Сергія Ніколаєва Валерія, і син журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія - Максим.

Наголошується, що стипендія Президента України дітям журналістів, які загинули або стали інвалідами у зв'язку з виконанням службових обов'язків була заснована у квітні 2002 року.

Виплати у розмірі 1,5 прожиткових мінімумів, призначаються і здійснюються дітям до 18 років, а у разі навчання за денною формою у вищих навчальних закладах, стипендії виплачуються до закінчення навчання, але не більш ніж до досягнення ними віку 23 років.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що підвищені доплати військовим на першій і другій лініях оборони у зоні АТО почнуть виплачувати у вересні цього року.