ua en ru

Порошенко призначив губернатором Миколаївської області голова місцевого штабу Тимошенко і соратника Яценюка Вадима Мерікова

Президент України Петро Порошенко призначив головою Миколаївської обласної державної адміністрації главу виборчого штабу лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко в Миколаївській області, нардепа з фракції "Батьківщина" Вадима Мерікова.

Президент України Петро Порошенко призначив головою Миколаївської обласної державної адміністрації главу виборчого штабу лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко в Миколаївській області, нардепа з фракції "Батьківщина" Вадима Мерікова. Про це йдеться в указі № 629/2014 від 28 липня.

"Призначити Вадима Івановича Мерікова головою Миколаївської обласної державної адміністрації", - йдеться в документі.

При цьому указом № 628/2014 від 28 липня Порошенко звільнив з посади голови Миколаївської обласної державної адміністрації генерального директора ВАТ "Вадан Ярдс Океан" Миколу Романчука.

Романчуку 57 років. Він родом з Новоукраїнки Березнегуватського району Миколаївської області. Герой України, кандидат технічних наук, депутат Миколаївської обласної ради від "Нашої України".

Був призначений миколаївським губернатором 2 березня 2014 р. виконуючим обов'язки Президента України Олександром Турчиновим.

Мерікову 38 років. Він родом з с. Мішково-Погорілове Жовтневого району Миколаївської області.

У 1993 закінчив Погорелівську середню школу, після чого вступив до Миколаївський державний педагогічний інститут на факультет фізичного виховання і спорту, який закінчив у 1997 за спеціальністю викладач фізкультури.

Отримав звання майстра спорту України, а також звання заслуженого тренера з боксу.

Після закінчення МДПІ вступив до Одеського національного університету імені І.І. Мечникова на факультет правознавства, який закінчив у 2005. Отримав кваліфікацію юриста.

Свою трудову діяльність розпочав у 1998 на посаді викладача спорту на відділенні кікбоксингу в Миколаївському державному педагогічному інституті. Пізніше був переведений на посаду викладача в Дитячо-юнацьку спортивну школу № 2. З 2001 року обіймав посаду голови правління ЗАТ "Сігма-Спорт".

У 2005 році був обраний депутатом V скликання Миколаївської міської ради від Блоку Юлії Тимошенко.

У лютому 2010 року очолив Миколаївську обласну організацію політичної партії "Фронт змін". У березні 2010 року став головою депутатської групи "Фронт змін" у Миколаївській міськраді. У жовтні 2010 року обраний депутатом Миколаївської обласної ради (1-й номер списку "Фронту змін").

На чергових виборах у Верховну Раду в 2012 р очолював передвиборний штаб Об'єднаної опозиції в Миколаївській області і був включений до виборчого списку партії Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" під номером 66.

14 червня 2013 року у зв'язку з рішенням про ліквідацію партії "Фронт змін" Вадим Меріков вступив у партію "Батьківщина". Також був обраний членом політичної ради партії.

15 березня 2014 р. Меріков прийняв на себе повноваження народного депутата України після того, як Верховна Рада припинила повноваження народних депутатів Арсенія Яценюка і Степана Кубіва, які отримали відповідно до посади прем'єр-міністра України та голови НБУ.

У парламенті входив до складу Комітету з питань економічної політики. Також був членом груп з міжпарламентських зв'язків з Швейцарією, Францією, Швецією, Великобританією і Північної Ірландії, Австрією, США.

26 березня 2014 року увійшов до складу координаційної ради Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ).

Під час позачергових виборів Президента України, що відбулися 25 травня 2014 року, Меріков очолював виборчий штаб Юлії Тимошенко в Миколаївській області.