ua en ru

Порошенко: народ виніс смертний вирок Комуністичної партії України

Президент України Петро Порошенко заявив, що український народ виніс смертний вирок Комуністичної партії України.

Президент України Петро Порошенко заявив, що український народ виніс смертний вирок Комуністичної партії України. Про це Порошенко заявив у своєму зверненні з приводу завершення виборів до Верховної Ради 26 жовтня, який поширила прес-служба Президента України.

За його словами, у явній меншості залишилися прибічники силового вирішення ситуації.

"І взагалі - всі демагоги та популісти, які намагалися звабити виборців простими рецептами для "лікування" надзвичайно складних проблем, які зараз стоять перед державою. Люди проголосували за політичну більшість з потужним реформаторським потенціалом", - заявив Порошенко.

Ще один важливий символічний підсумок за словами Президента, це вирок Комуністичній партії.

"Народний суд, вище якого лише суд Божий, виніс смертний вирок Комуністичній партії України. Вперше за 96 років в українському парламенті не буде комуністів. Я вас вітаю з цим! Українці завдали вирішального удару по п'ятій політичній колоні", - заявив Порошенко.

"Справедливість восторжествувала і щодо Партії регіонів, яка взагалі не змогла взяти участь у виборах у зв'язку з повною втратою довіри виборців. Вибори - це є найкраща люстрація, я завжди це казав", - підкреслив Президент.

Нагадаємо, згідно з екзит-полами Комуністична партія України не подолали 5% бар'єр на виборах Ради.