ua en ru

Порошенко не має наміру давати вказівки про закриття тих чи інших ЗМІ

Порошенко не має наміру давати вказівки про закриття тих чи інших ЗМІ Фото: Президент України Петро Порошенко

При цьому Президент виступає за оприлюднення кінцевих власників ЗМІ

Президент України Петро Порошенко не має наміру давати вказівки про закриття тих чи інших засобів масової інформації. Про це він заявив на прес-конференції з нагоди щорічного послання до Верховної Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я вважаю, що це абсолютно принциповий і надзвичайно актуальне питання національної безпеки щодо прозорості власників всіх ЗМІ в Україні, особливо під час війни... Але сьогодні я очікую, що парламент проголосує закон, яким встановлюється обов'язковість оприлюднення кінцевих бенефіціарів - власників ЗМІ", - розповів Порошенко.

Він також прокоментував ситуацію з газетою "Вісті" та телеканалом "112 Україна".

"Щодо "Вістей" та "112", якщо буде доведено, що вони подали неправдиву інформацію до національної ради, податкові органи. Якщо податкові органи доведуть про непрозорість фінансування "Вістей", безумовно, країна має можливість себе захистити. Але я, як Президент, не буду давати вказівку "112" закрийте, а ось цей відкрийте" - це не функція Президента", - підкреслив Порошенко.

"Мені не подобається далеко абсолютна більшість матеріалів, в тому числі "Вістей", хоч я вже рік їх не читаю", - додав він.

Нагадаємо, сьогодні в Україні був оприлюднений список заборонених російських фільмів і серіалів.