ua en ru

Порошенко має намір вимагати в Мінську миру "без будь-яких умов"

Президент України Петро Порошенко має намір вимагати на зустрічі глав "нормандської четвірки" в Мінську миру "без будь-яких умов". Про це Порошенко заявив сьогодні вночі в ході візиту в Краматорськ, передає прес-служба глави держави.

"Ми вимагаємо миру без будь-яких умов. Ми вимагаємо припинити вогонь, вивести іноземні війська, закрити кордон. Їм нема чого тут робити. У нас немає ніякого конфлікту. Ми знайдемо компроміс всередині країни. Ми повинні захистити світ, захистити спокій міста Краматорськ, повинні захистити Україну. І саме тому я їду в Мінськ, щоб негайно, безумовно, без будь-яких умов припинити вогонь і почати політичний діалог. Ми самі розберемося", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, вчора, 10 лютого, бойовики обстріляли Краматорськ (Донецька область). За останніми даними, при обстрілі міста загинуло 16 осіб, 48 поранено. Прокуратура кваліфікувала обстріл Краматорська як теракт. Україна поклала відповідальність за обстріл Краматорська на Росію.

10 лютого в Мінську проходила зустріч тристоронньої контактної групи. Згідно зі спільною заявою представників ДНР і ЛНР, контактна група взяла паузу для вивчення їх пропозицій щодо припинення вогню. . Як заявили в ДНР, переговори можуть відновитися сьогодні вранці.