ua en ru

Порошенко нагородив 17 загиблих і поранених героїв АТО

Порошенко нагородив 17 загиблих і поранених героїв АТО Фото: указ президента

13 із них удостоєно нагородами посмертно

Президент Петро Порошенко нагородив державними нагородами 17 героїв антитерористичної операції - військовослужбовців Збройних Сил України та одного поліцейського. Відповідний указ він підписав 19 листопада, повідомляє прес-служба глави держави.

"За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджено 16 військових Збройних Сил України, 13 із них отримали нагороди посмертно", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що президент також відзначив нагородою капрала Національної поліції.

"Представлені до нагороди бійці загинули чи отримали поранення під час бойових дій влітку і восени цього року в районі Авдіївки, Зайцевого, Золотого. Серед військових ЗСУ службовці 81-ї аеромобільної та 93 механізованої бригад", - пояснили у Порошенка.

Згідно з указом, військовослужбовці відзначені орденом Богдана Хмельницького III ступеня, орденом "За мужність" III ступеня, орденом Данила Галицького та медаллю "Захиснику Вітчизни".

Нагадаємо, на початку листопада з нагоди Дня ракетних військ і артилерії президент Порошенко нагородив 102 військових, які брали участь у бойових діях у зоні АТО на Донбасі.