ua en ru

Порошенко сподівається, що Швеція підтримає продовження санкцій проти РФ

Порошенко сподівається, що Швеція підтримає продовження санкцій проти РФ Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Україна і Швеція домовилися про подальшу координацію в питанні проекту "Північний потік 2"

Президент України Петро Порошенко висловив надію, що Швеція підтримає продовження санкцій проти Російської Федерації (РФ). Про це він заявив в ході переговорів з прем'єр-міністром Швеції Стефаном Льовеном, передає прес-служба глави України.

"Порошенко ознайомив шведського колегу з політикою безпеки, ситуацією на Донбасі та станом виконання мінських домовленостей. Глава України висловив надію на незмінну підтримку з боку Швеції продовження економічних санкцій проти РФ під час наступного перегляду санкційного режиму на грудневому засіданні Європейської Ради", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Порошенко відзначив високий рівень взаємодії України та Швеції у рамках непостійного членства Ради Безпеки ООН, а також привітав підтримку Швецією як співавтором проекту резолюції Генасамблеї ООН про порушення прав людини в окупованому Криму.

Також, лідери приділили увагу останнім подіям в контексті розгляду ЄС питання про майбутнє проекту "Північний потік 2" і домовилися про подальшу координацію.

Порошенко сподівається, що Швеція підтримає продовження санкцій проти РФ

Фото: прем'єр-міністр Швеції Стефан Льовен і глава України Петро Порошенко (president.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Порошенка, що Європа отримала противника в особі РФ після анексії українського Криму, а тому повинна бути обачною і вести більш жорстку політику.