ua en ru

Порошенко сподівається, що Рада проголосує за скасування недоторканності на наступній сесії

Порошенко сподівається, що Рада проголосує за скасування недоторканності на наступній сесії Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенко заявив, що недоторканність в Україні буде ліквідована

Президент України Петро Порошенко вважає, що на наступній сесії Верховна Рада України проголосує за скасування недоторканності. Про це Порошенко написав на своїй сторінці у Facebook.

"Як і обіцяли, недоторканність в Україні буде ліквідована. Минулого року необмеженого імунітету ми позбавили суддів. Слід віддати належне народним депутатам - сьогодні вони зробили відповідальний політичний крок до скасування і власного привілею. Вважаю, що вже на наступній сесії Верховна Рада не розгубить сміливості і дасть триста голосів за остаточне й безповоротне рішення цієї проблеми", - написав він.

Зазначимо, наразі триває сьома сесія Ради VIII скликання (вересень 2017 року - лютий 2018 року). Таким чином, наступна сесія Ради, орієнтовно, розпочнеться у лютому 2018 року.

Як і обіцяли, недоторканність в Україні буде ліквідована. Минулого року необмеженого імунітету ми позбавили суддів. Сл...

Опубліковано Петром Порошенком 19 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що депутати Верховної Ради України підтримали законопроекти про зняття депутатської недоторканності для направлення на висновок Конституційного суду України. За відповідне рішення проголосували 336 і 328 нардепів з 226 мінімально необхідних.