ua en ru

Порошенко сподівається на конструктивну позицію Китаю в ООН щодо української проблеми

Порошенко сподівається на конструктивну позицію Китаю в ООН щодо української проблеми Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко провів зустріч з віце-прем'єром уряду Китаю

Президент України Петро Порошенко сподівається на конструктивну позицію Китаю в ООН щодо української проблеми. Про це він заявив на зустрічі з віце-прем'єром Державної Ради КНР Ма Каєм, передає прес-служба президента.

Сторони підкреслили необхідність підтримання високої динаміки двостороннього політичного діалогу, у тому числі на найвищому рівні. Порошенко також заявив про важливість продовження послідовної позиції Китаю в питанні територіальної цілісності України і закликав дотримуватися політики невизнання окупації Криму.

"Було висловлено сподівання на конструктивну позицію китайської сторони щодо української проблематики в рамках ООН", - йдеться в повідомленні.

Порошенко підтвердив зацікавленість у реалізації китайської ініціативи "Один пояс, один шлях", в рамках якої планується залучення технологічних можливостей та інвестицій Китаю у розвиток транспортної інфраструктури України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна і Китай домовилися про реалізацію спільних проектів на 7 млрд доларів.