ua en ru

Порошенко сподівається на Freedom House у питаннях звільнення українських політв'язнів

Порошенко сподівається на Freedom House у питаннях звільнення українських політв'язнів Фото: Петро Порошенко і Майклом Абрамовицем

Порошенко висловив подяку Freedom House за підтримку у проведенні демократичних реформ

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з президентом неурядової організації Freedom House Майклом Абрамовицем. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу глави держави.

Повідомляється, що Порошенко висловив подяку Freedom House за підтримку України у проведенні демократичних реформ і в протистоянні російській агресії. Крім того, президент поінформував Абрамовіца про поточну ситуацію на Донбасі та шляхи реалізації ініціативи української сторони щодо миротворчої операції ООН.

Також глава держави висловив сподівання на підтримку з боку Freedom House у питаннях звільнення українських заручників та політичних ув'язнених, що утримуються в Росії і на окупованих територіях на Донбасі і в Криму. Порошенко в ході зустрічі згадав про українського журналіста Роман Сущенко, який незаконно ув'язнений в Москві, а також українського письменника, журналіста і блогера Станіслава Асеева, який більше року утримується в полоні на території окупованого Донецька.

Нагадаємо, раніше уповноважений Верховної ради з прав людини Людмила Денісова обговорила з послом України в Бельгії Миколою Точицьким ситуацію з політв'язнями в РФ та на окупованих територіях.

Посол України у Франції Олег Шамшур заявив, що за ці два роки незаконного затримання українського журналіста Романа Сущенка та інших політичних в'язнів Кремля світ став свідком "найбільш цинічних проявів російського псевдоправосуддя, яке не рахується ні з нормами міжнародного права, ні з закликами світового співтовариства".