ua en ru

Порошенко підписав укази про реорганізацію місцевих судів

Порошенко підписав укази про реорганізацію місцевих судів Фото: Петро Порошенко підписав укази про суди (president.gov.ua)

Почався процес набору суддів

Президент України Петро Порошенко у п'ятницю, 29 грудня, підписав укази про ліквідацію та створення місцевих судів в Україні, що є другим етапом судової реформи. Про це повідомляє прес-служба глави Держави.

"Насправді, це є другий етап судової реформи. Перший етап завершено формуванням нового Верховного Суду. Сьогодні - це другий етап, який має на меті дві абсолютно чіткі позиції: ми маємо наблизити суди і правосуддя до людей. У нас не може бути більше районів без судів і судів без суддів", - сказав Петро Порошенко.

Також він додав, що розпочався процес набору суддів та закликав юристів-науковців і адвокатів до активної участі в конкурсах на посади суддів. Під час підписання указів був присутній заступник глави Адміністрації президента України Олексій Філатов, котрий зазначив, зауважив, що реорганізація системи правосуддя стосується як місцевих судів, так і судів апеляційної інстанції.

Філатов також додав, що будуть створені Окружні господарські суди, замість судів у районах також будуть створені окружні суди.

"Це буде уніфікований підхід до всіх судів першої інстанції", - сказав він.

Нагадаємо, минулого тижня президент Петро Порошенко вніс у парламент законопроект про антикорупційний суд.