ua en ru

Порошенко і Лукашенко обговорили проведення Першого форуму регіонів

Порошенко і Лукашенко обговорили проведення Першого форуму регіонів Фото: Порошенко і Лукашенко (president.gov.ua)

Президент України провів телефонну розмову з президентом Республіки Білорусь

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Республіки Білорусь Олександром Лукашенком. Про це повідомляє прес-служба президента України.

Як йдеться у повідомленні, співрозмовники, під час телефонної розмови обговорили актуальні питання порядку денного білорусько-українських відносин, зокрема розвиток двостороннього політичного діалогу і майбутні контакти на вищому рівні.

Глави держав відзначили важливість належної підготовки до проведення в поточному році в Гомелі Першого форуму регіонів України та Білорусі. В цьому контексті йшлося про інтенсифікацію торговельно-економічної та культурної складової міжрегіональної співпраці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що зустріч основної групи Мюнхенській конференції з безпеки може відбутися в жовтні в Білорусі.

Відповідно до думки міністра закордонних справ республіки Білорусь Володимира Макеєва, країна сьогодні є місцем, де можна зібрати людей з різних конфліктуючих регіонів, і він переконаний, що якщо зустріч відбудеться на білоруській землі, то це внесе свій внесок у зниження напруженості і конфронтації, які сьогодні присутні в регіоні.