ua en ru

Порошенко і Лінкявічус скоординували зусилля по підготовці санкційного "списку Савченко"

Порошенко і Лінкявічус скоординували зусилля по підготовці санкційного "списку Савченко" Фото: президент України Петро Порошенко

Порошенко та глава МЗС Литви обговорили врегулювання ситуації на Донбасі

Президент України Петро Порошенко і міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус в ході зустрічі скоординували зусилля по підготовці санкційного "списку Савченко". Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента.

У ході зустрічі Порошенко і Лінкявічус обговорили врегулювання ситуації на Донбасі, в тому числі виведення російських військ, зброї і військової техніки.

Президент у свою чергу високо оцінив зусилля литовської сторони на підтримку звільнення Савченко. Порошенко також повідомив, що українська сторона домагається невідкладного надання доступу до Савченко українських і німецьких лікарів і фахівців Червоного хреста.

Лінкявічус високо оцінив прийняття закону щодо електронного декларування та зазначив, що це голосування відкриває можливості для запровадження безвізового режиму для українців.

Глава МЗС Литви також планує відвідати Маріуполь в найближчі дні.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи і Європейський парламент підкреслюють необхідність введення санкційного "списку Савченко" проти влади Росії.