ua en ru

Турчинов розповів, коли РНБО розгляне санкції проти каналів "112 Україна" і NewsОne

Турчинов розповів, коли РНБО розгляне санкції проти каналів "112 Україна" і NewsОne Фото: Олександр Турчинов (РБК-Україна)

РНБО розгляне санкції проти телеканалів, як тільки отримає документи з ВРУ

Рада національної безпеки і оборони (РНБО) збереться для розгляду введення санкцій проти телеканалів "112 Україна" і NewsOne, як тільки отримає відповідну постанову Верховної ради. Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, передає РБК-Україна з посиланням на "Радіо Свобода".

"Як тільки постанова нам надійде з парламенту, не бачу проблем, щоб оперативно розглянути це питання", - сказав Турчинов.

За його словами, в структурі власності телеканалів є і нерезиденти України, що робить вірогідним введення санкцій.

Нагадаємо, сьогодні РБК-Україна повідомляло, що Верховна рада підтримала за основу і в цілому проект постанови №9157 "Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів. Таким чином, ВР рекомендує Раді національної безпеки і оборони України прийняти рішення про введення персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів щодо семи компаній, яким належать телеканали "112 Україна" і NewsOne.

Петиція за зупинку діяльності телеканалів "112 Україна" і NewsOne набрала 25 тисяч підписів, необхідні для її розгляду у Верховній раді. Повідомлялося, що петиція набрала необхідну кількість голосів за 10 днів. У петиції телеканали "112 Україна" і NewsOne називають "інформаційними активами Кремля". Крім того, автор зазначає, що у "112 Україна" був ряд порушень ліцензійних умов.

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення перевірить телеканал NewsOne на предмет поширення мови ворожнечі. Крім того, в Нацраду звернулася Служба безпеки, яка бачить в ефірі телеканалу "кліше російської пропаганди і ознаки прихованого призову до агресивних дій і програмування агресивної поведінки глядачів".