ua en ru

Порошенко констатував погіршення ситуації на Донбасі

Порошенко констатував погіршення ситуації на Донбасі Фото: Президент України Петро Порошенко

Президент заявив про збільшення кількості обстрілів з боку бойовиків

Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, Президентом Франції Франсуа Олландом та Президентом Росії Володимиром Путіним констатував погіршення ситуації в зоні антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях. Про це повідомляє прес-служба українського лідера.

"Співрозмовники обговорили результати останнього засідання Тристоронньої контактної групи і її чотирьох підгруп, яке відбулося 21 липня в Мінську. Президент України констатував погіршення безпекової ситуації на Донбасі, зокрема збільшення кількості обстрілів з боку бойовиків", - йдеться в повідомленні.

Сторони підкреслили необхідність забезпечення належного моніторингу та верифікації режиму припинення вогню з боку ОБСЄ та підтримали ініціативу Порошенка щодо невідкладного підписання в рамках Тристороннього контактної групи домовленості щодо відведення танків, гармат калібром до 100 мм і мінометів.

Крім того, Порошенко знову підкреслив необхідність звільнення всіх заручників, у тому числі незаконно утримуваних осіб на території Росії, зокрема Надії Савченко.

Нагадаємо, за даними штабу АТО, за сьогоднішній день бойовики більше 40 раз обстріляли українські позиції на Донбасі.