ua en ru

Порошенко констатував дефіцит кадрів, здатних відповідати за втілення курсу реформ

Порошенко констатував дефіцит кадрів, здатних відповідати за втілення курсу реформ Фото: Петро Порошенко

Порошенко заявив, що завдання імплементації реформ вимагають нових лідерів

Президент України Петро Порошенко констатував певний дефіцит кадрів, які здатні взяти на себе відповідальність за втілення курсу реформ. Про це він заявив на зустрічі з делегацією Аспен Інституту на чолі з віце-президентом інституту Еліотом Герсоном, де обговорювалося створення системи підготовки нових лідерів, повідомляє прес-служба глави держави.

Як зазначається, президент наголосив на тому, що завдання імплементації реформ вимагають нових лідерів, і зараз відчувається певний дефіцит кадрів, які здатні взяти на себе відповідальність за втілення курсу реформ.

"Головне, що нам потрібно, - лідери відповідальні, патріотичні, порядні і професійні", - зазначив Порошенко, додавши, що за трохи більше ніж півтора роки його діяльності і більше року діяльності Уряду, незважаючи на низку недоліків, з точки зору реформ зроблено дуже багато.

Як повідомляється, Порошенко заявив, що в Уряді працюють представники, які дуже гідно представляють Аспен Інститут.

"Вони є тими представниками, якими я пишаюся, що делегував і пропонував до складу Уряду. Жодної хвилини я не був розчарований в їх діяльності", - сказав Порошенко.

У свою чергу, Герсон наголосив, що їх заклад, який був заснований у США у 1950 році, зараз представлений в багатьох країнах світу і допомагає покращувати державне управління, посилювати роль громадянського суспільства, урядування як на місцевому, так й на державному рівнях для кожного звичайного громадянина.

"Ми хочемо побудувати в Україні подібні системи, які працюють в США, поділитися нашими цінностями, покращити управління, посилити роль закону та ефективність боротьби з корупцією", - сказав Герсон.

Як повідомляється, під час зустріч йшлося про можливість створення у Києві представництва Аспен Інституту та започаткування програм лідерства на базі цієї ініціативи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко заявив, що він не може допустити дострокових парламентських виборів в Україні.