ua en ru

Порошенко і Кальюлайд скоординували кроки з протидії гібридним загрозам з РФ

Порошенко і Кальюлайд скоординували кроки з протидії гібридним загрозам з РФ Фото: Петро Порошенко та Керсті Кальюлайд (www.president.gov.ua)

Також президенти скоординували подальші кроки задля звільнення політв'язнів

Президент України Петро Порошенко та президент Естонської Республіки Керсті Кальюлайд скоординували підходи щодо протидії гібридним викликам з боку РФ, а також спільні кроки задля звільнення українських політичних в’язнів в Росії. Про це повідомляє прес-служба адміністрації президента.

Також в ході зустрічі було обговорено актуальні питання двостороннього порядку денного, включаючи подальший розвиток торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва.

"З Керсті Кальюлайд, яка стала першим лідером іноземної держави, що у травні 2018 року відвідала лінію розмежування на Сході України, було докладно обговорено розвиток безпекової ситуації, зумовленої триваючою військовою агресією РФ", - йдеться у повідомленні.

Порошенко такж подякував Кальюлайд за практичну допомогу, у тому числі і шляхом реалізації конкретних проектів з відбудови інфраструктури на Cході України.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що Порошенко проводить зустріч з президентом Естонії.

Нагадаємо, Порошенко призначив Мар'яну Бецу послом України в Естонії. Зазначимо, наразі Беца обіймає посаду речниці Міністерства закордонних справ України.