ua en ru

Порошенко змінив своє ставлення до Кернеса

Президент України Петро Порошенко заявляє, що змінив своє ставлення до мера Харкова Геннадія Кернеса, після того як у Кернеса стріляли.

Президент України Петро Порошенко заявляє, що змінив своє ставлення до мера Харкова Геннадія Кернеса, після того як у Кернеса стріляли. Про це Порошенко заявив сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вони (активісти, - ред.) прийшли на Банкову, передали звернення, серед них там був один діючий депутат Партії регіонів. Вони передали звернення з вимогою відставки мера Харкова, - ред.), щоб я на нього відреагував. Комусь може подобатися або не подобатися робота харківського голови. До "революції гідності" я особисто був не в захваті (від Кернеса, - ред.). Але після його поранення мої погляди дещо змінилися. Але квінтесенція децентралізації влади, зміцнення місцевого самоврядування, щоб самі харків'яни вирішували і самі обирали мера", - заявив Президент.

Він зазначив, що питання про те, хто буде мером Харкова, повинні вирішувати тільки жителі Харкова. За словами Президента, ті проблеми, які є в Харкові, повинні вирішуватися політичним шляхом."Відразу після парламентських виборів я внесу до парламенту проект закону про децентралізацію. Його прийняття призведе до дострокових місцевих виборів, у тому числі харківського міського голови, якщо таке рішення прийме Верховна Рада", - додав він.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко сьогодні проводить першу велику прес-конференцію, в ході якої представляє свій план реформ України під назвою "Стратегія-2020", а також звітує за 100 днів своєї роботи Президентом.