ua en ru

Порошенко не виключив продовження мобілізації в Україні

Порошенко не виключив продовження мобілізації в Україні Фото (прес-служба Президента України): Петро Порошенко в Чугуєві

Президент хотів би, щоб нове покоління українців мало армійський досвід

Президент України Петро Порошенко не виключає проведення чергових хвиль мобілізації. Про це він заявив під час виступу перед особовим складом підрозділів ЗСУ у м. Чугуїв Харківської області, повідомили у прес-службі глави держави.

За словами Порошенка, шоста хвиля мобілізації стане "швидше за все, не останньою".

"У найближчій перспективі призов і мобілізація будуть збережені. Військова загроза зі сходу - це зрима перспектива на десятиліття вперед. Ця загроза не мине найближчим часом і кожне нове покоління українців повинно мати армійський досвід. Тільки-но уявімо, що б було, якби минулого року ми не мали би чоловіків із попереднім досвідом служби в армії. Адже лише в шостій, і швидше за все не останній хвилі мобілізації, повістки прийшли тим, хто раніше не служив чи не навчався на військових кафедрах", - заявив Президент.

Порошенко не виключив продовження мобілізації в Україні

Фото: Президент взяв участь в урочистостях у Чугуєві

Нагадаємо, під час сьогоднішньої робочої поїздки до Харківсько обл. Порошенко також заявив, що ймовірність ескалації на Донбасі зростає напередодні Дня Незалежності.

Як повідомлялося, 18 серпня в Україні завершилася шоста хвиля мобілізації. За даними Міноборони, план призову шостої хвилі мобілізації виконано більш ніж на 60%.