ua en ru

Порошенко виключає присвоєння російській мові державного статусу

Президент України Петро Порошенко виключає присвоєння російській мові державного статусу, наголошуючи, що єдиною конституційною державною мовою в Україні була, є і буде українська.

Президент України Петро Порошенко (на фото) виключає присвоєння російській мові державного статусу, наголошуючи, що єдиною конституційною державною мовою в Україні була, є і буде українська. Про це він заявив у рамках "Дня діалогу представників органів місцевого самоврядування та органів державної влади" у Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Хочу зупинитися на найбільш делікатних питаннях. Децентралізація передбачає розширення прав регіонів, у тому числі і в питаннях історичної пам'яті, культурних традицій і мовної політики. Я хочу, щоб більше ніколи мовні та культурні питання не розколювати країну і не піднімалися горе-політиками, щоб дратувати людей. Це ваші повноваження і ви самі маєте визначати, які пісні співати, кому квіти класти під пам'ятники і якою мовою говорити. Але єдиною конституційною державною мовою була, є і буде українська", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, Порошенко пообіцяв внести до Верховної Ради 26 червня новий проект Конституції.