ua en ru

Порошенко: іноземна держава не має права втручатися в церковні справи України

Порошенко: іноземна держава не має права втручатися в церковні справи України Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенко подякував ВР за підтримку постанови про звернення до Вселенського Патріарха щодо єдиної православної церкви

Іноземна держава не має права втручатися в церковні справи України. Про це заявив президент України Петро Порошенко, виступаючи у Верховній раді України.

"Іноземна держава не має права втручатися в церковні справи України. Хочу наголосити, що якщо Москва оголошує Україну своєю канонічною територією, чи це не є зазіханням на територіальну цілісність України? Чи маємо ми право мовчки спокійно спостерігати за цими зазіханнями?", - заявив він.

У ході виступу Порошенко подякував парламентарям за підтримку постанови про звернення до Вселенського Патріарха щодо єдиної православної церкви.

"Дозвольте мені привітати вас всіх з мудрим рішенням. Ми не дозволимо, щоб постраждали права всіх віруючих. І дозвольте мені цей потужний дух української незалежності, бо Українська автокефальна помісна церква є одною з інституційних основ нашої незалежності, дозвольте мені цей дух передати в телефонній розмові з Вселенським Патріархом, який відбудеться прямо зараз", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що парламент підтримав проект постанови №8284 "Про підтримку звернення президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні".