ua en ru

У Порошенка ініціюють припинення транспортного сполучення України з РФ

У Порошенка ініціюють припинення транспортного сполучення України з РФ Фото: Борис Бабін (humanrights.org.ua)

Водночас влада очікує широке громадське обурення від такої заборони

Постійний представник президента Петра Порошенка в Криму Борис Бабін запропонував припинити пасажирське транспортне сполучення між Україною та Росією, передає ZN.UA.

"Ми повинні рухатися до припинення організованого пасажирського транспортного сполучення з РФ. На жаль, тривалий час після початку конфлікту суспільство було толерантним до масової трудової і соціальної міграції українців у РФ. І залишається толерантним до цих пір", - зазначив Бабін.

На його думку, суспільство, яке закриває очі на пряме стимулювання своїх громадян до поїздок у РФ, не має морального права щось говорити про полонених Кремля.

"Сьогодні єдиним фактором, який утримує владу від цього вимушеного, хворобливого, але необхідного кроку, є саме очікуване широке громадське обурення від такої заборони", - переконаний постпред президента в АРК.

Бабін вважає, що повне припинення пасажирських перевезень та запровадження виїзду громадян України до РФ (а не тільки в'їзду в Україну громадян РФ) виключно за біометричними паспортами - неприємна, але повністю затребувана і необхідна міра.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України розірвав міжурядову угоду з РФ про взаємні поставки озброєння й військової техніки.