ua en ru

Порошенко ініціює розробку цільових програм шефства для країн ЄС над Донбасом

Порошенко ініціює розробку цільових програм шефства для країн ЄС над Донбасом Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко провів зустріч з президентом Парламентської асамблеї ОБСЄ

Президент України Петро Порошенко виступив з ініціативою підготовки країнами Евросоюзу цільових програм шефства над окремими містами українського Донбасу. Про це він розповів у ході зустрічі з президентом Парламентської асамблеї ОБСЄ Георгієм Церетелі, повідомляє прес-служба глави держави.

У ході зустрічі співрозмовники обговорили шляхи допомоги внутрішньо переміщеним особам та відродження українського Донбасу.

"Глава держави запропонував ініціативу, щоб кожна країна ЄС підготувала цільову програму шефства над окремими містами українського Донбасу, сприяючи їхньому відродженню та відновленню інфраструктури", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у ході зустрічі обговорювалася безпекова ситуація на Донбасі, а також кроки, необхідні для досягнення прогресу у мирному врегулюванні, зокрема ініціативу з розміщення миротворців ООН на Донбасі.

"Наголошено на необхідності продовження санкцій проти РФ до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України. Глава держави закликав ПА ОБСЄ продовжувати зусилля задля звільнення з російських тюрем українських політв’язнів, а також українських заручників", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за інформацією Міністерства соціальної політики, в Україні зареєстровано понад 1,5 млн переселенців.