ua en ru

Путін і Порошенко обговорили питання про доставку гумпомощи жителям Донбасу, - посольство РФ

Президент України Петро Порошенко і Президент Росії Володимир Путін під час телефонної розмови обговорили питання про доставку гуманітарної допомоги мешканцям Донецької та Луганської областей.

Президент України Петро Порошенко і Президент Росії Володимир Путін під час телефонної розмови обговорили питання про доставку гуманітарної допомоги мешканцям Донецької та Луганської областей. Про це йдеться в повідомленні прес-служби посольства РФ в Україні.

"Порушувалися питання, пов'язані з забезпеченням доставки гуманітарної допомоги мешканцям Донецької та Луганської областей", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, в ході розмови відбувся обмін думками в контексті переговорів, консультацій про наслідки вступу в силу Угоди про асоціацію України і ЄС для держав Митного союзу.

Нагадаємо, 29 серпня Путін заявив, що домовився з Порошенком про доставку другої партії російської гуманітарної допомоги по залізниці.

Попередній російський конвой зайшов в Україну 22 серпня. У зв'язку з цим вибухнув скандал, оскільки його входження не було остаточно погоджено з українською владою і Міжнародним комітетом Червоного хреста. Тоді українські митники встигли перевірити тільки 34 вантажівки з понад 200 в'їхали.