ua en ru

Порошенко готовий подати кандидатуру Полторака на посаду голови Міноборони в новому уряді

Президент України Петро Порошенко готовий подати кандидатуру Степана Полторака на посаду міністра оборони в новому уряді.

Президент України Петро Порошенко готовий подати кандидатуру Степана Полторака на посаду міністра оборони в новому уряді. Про це він заявив під час представлення Полторака в Міністерстві оборони, передає кореспондент РБК-Україна.

"Хотілося б щоб саме на вас була зупинена калейдоскопічна історія з зміною міністрів оборони. Бо за останніх 7 місяців вже 4-й міністр. Є інтрига, хто буде міністром оборони в новому уряді. Я хочу розвіяти цю інтригу. Я проти частої зміни міністрів, і якщо все буде добре, я готовий подати Степана Полторака на посаду міністра оборони в новому уряді", - сказав Порошенко.

Представляючи нового міністра оборони, Порошенко також зазначив: "Великі аванси зараз видані новому міністру оборони, великі виклики стоять перед ним, і я переконаний, що він здатний дати гідну відповідь на ці виклики".

Крім того, Порошенко закликав Полторака активно співпрацювати з Національним антикорупційним бюро.

"Ви знаєте, що вчора парламент підтримав у другому читанні мій законопроект про Національне антикорупційне бюро. Я очікую від нового міністра активної співпраці з ним для наведення порядку. Я не буду зволікати ані з підписом цього закону, ані з формуванням відповідних комісій за участю громадянського потенціалу України для того, щоби прозоро призначити керівництво Антикорупційного бюро".

Нагадаємо, 14 жовтня 2014 р. народні депутати призначили Степана Полторака міністром оборони України.