ua en ru

Порошенко: Німеччина продовжить надавати допомогу в лікуванні бійців АТО

Порошенко: Німеччина продовжить надавати допомогу в лікуванні бійців АТО Фото: Петро Порошенко в берлінському госпіталі

Президент відвідав українських вояків, що лікуються в Берліні

Президент України Петро Порошенко заявив, що Німеччина має намір продовжити надавати допомогу в лікуванні українських військових. Про це він повідомив в ході візиту в берлінський військовий госпіталь, де проходять лікування українські військові, передає прес-служба глави держави.

Як повідомляється, всього в цьому лікувальному закладі знаходяться 5 українців, які отримали поранення в результаті бойових дій на Донбасі. Це рядовий Дмитро Середа з 91-го інженерно-саперного полку, солдат Володимир Сторожук з 93-ї бригади, солдат Іван Чабан, сержант Ігор Лобода і прикордонник сержант Олексій Годунов. Українські військові лікуються в Німеччині за домовленістю Президента України за рахунок федерального уряду.

Петро Порошенко поспілкувався з пораненими вояками, а також з лікарями, які їх лікують. Президент побажав їм одужання і зазначив, що Україна чекає своїх героїв. "З одного боку - наші славні воїни, з іншого - дипломати, і перемога буде за нами", - заявив глава держави.

Починаючи з березня 2014 року, Німеччина організувала чотири хвилі лікування і реабілітації для 69 громадян України. Зараз на лікуванні у цій країні перебуває 13 військовослужбовців.

Як повідомляла раніше прес-служба Президента, у Берліні домовилися забезпечити доступ місії ОБСЄ на всю територію Донбасу.