ua en ru

Порошенко: форматів переговорів для врегулювання ситуації на Донбасі може бути багато

Порошенко: форматів переговорів для врегулювання ситуації на Донбасі може бути багато
Президент України Петро Порошенко заявив, що форматів переговорів для врегулювання ситуації на Донбасі може бути багато.

Президент України Петро Порошенко заявив, що форматів переговорів для врегулювання ситуації на Донбасі може бути багато. Про це він сказав сьогодні, 20 листопада, журналістам в Кишиневі, передає прес-служба глави української держави.

Порошенко підкреслив, що для переговорів можуть бути використані і Нормандський, і Веймарський, і Вишеградський, і інші формати, які дозволяють різним країнам демонструвати солідарність з Україною.

"Мінські домовленості - це не тільки негайне припинення вогню та негайне звільнення заручників, перекриття кордонів для іноземних військ, це ще й політичний діалог, який дозволить провести на території Донбасу вільні вибори у відповідності з українським законодавством", - підкреслив Президент.

Нагадаємо, влада України виступає проти продовження "мінського формату" переговорів, в якому брали участь лідери "ЛНР" і "ДНР". Для врегулювання ситуації на Донбасі, де з квітня 2014 р. йде АТО проти проросійських сепаратистів і бойовиків, які захопили Луганськ і Донецьк, влади України бачать єдино можливими переговори між Україною і Росією за участю ЄС - так званий "женевський формат".