ua en ru

Порошенко: єдина помісна православна церква допоможе єднанню країни

Порошенко: єдина помісна православна церква допоможе єднанню країни Фото: Петро Порошенко в ході зустрічі з представниками Вселенського Патріарха

Об'єднання церков допоможе зберегти принципи та традиції України

Єдина помісна православна церква допоможе єднанню країни. Таку думку висловив Президент України Петро Порошенко у ході зустрічі з представниками Вселенського Патріарха, передає прес-служба глави держави.

"Український народ молиться, щоб єдність зійшла і в церковному житті, та вдалося зробити те, чого прагнуть усі українці, - створення помісної української церкви. Для нас це є мрією, яка допоможе Україні бути об'єднаною і зберегти принципи та традиції", - сказав Порошенко.

"Молитва Вселенського Патріарха і його непорушна позиція на захист миру та єдності України допомагає нам зцілити рани, які наносяться Україні російською агресією та терористами", - додав він, підкресливши, що нині Україна переживає складні та переломні часи.

Повідомляється, що Президент Петро Порошенко зустрівся з представниками Архієпископа Константинополя, Вселенського Патріарха Варфоломія I, які прибули до України для участі у заходах з нагоди Дня хрещення Київської Руси-України та вшанування 1000-ліття упокоєння князя Київського Володимира Великого.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що об'єднання УПЦ (КП) і УАПЦ може відбутися вже 14 вересня.