ua en ru

Порошенко та Дуда узгодили плани щодо подальших українсько-польських контактів на найвищому рівні

Порошенко та Дуда узгодили плани щодо подальших українсько-польських контактів на найвищому рівні Фото: Петро Порошенко та Анджей Дуда провели зустріч у Вашингтоні

Порошенко та Дуда провели зустріч у Вашингтоні

У рамках робочого візиту до Вашингтона (США) президент України Петро Порошенко провів зустріч з президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою. Сторони узгодили плани щодо подальших українсько-польських контактів на найвищому рівні протягом поточного року, повідомляє прес-служба Порошенка.

"Президент України зазначив, що розраховує на польську підтримку рішення Єврокомісії щодо запровадження безвізового режиму з Європейським Союзом", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, окрему увагу співрозмовники приділили шляхам активізації діалогу в контексті відносин України з НАТО. Зокрема, сторони відзначили важливість проведення у ході Варшавського саміту Альянсу в липні цього року засідання Комісії Україна - НАТО на найвищому рівні.

"Президент України висловив сподівання на застосування Польщею та іншими країнами Європи персональних санкцій щодо осіб, причетних до фабрикування справ проти Надії Савченко, Олега Сенцова та інших українських громадян, незаконно утримуваних в Росії", - повідомляє прес-служба глави держави.

Окрім цього, зазначається, що Порошенко і Дуда обговорили ситуацію на Донбасі та ініціативу України щодо механізму деокупації Криму, відзначивши необхідність посилення міжнародного тиску на Росію з метою повного виконання нею мінських домовленостей.

"Сторони погодились щодо доцільності збереження режиму санкцій щодо РФ до повного відновлення Україною суверенітету над Донбасом та Кримом", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко закликав світову спільноту не допустити погіршення ситуації в Криму.