ua en ru

Порошенко закликав світову спільноту не допустити погіршення ситуації в Криму

Порошенко закликав світову спільноту не допустити погіршення ситуації в Криму Фото: Президент України про переговори на саміті з ядерної безпеки

За його словами, загроза може бути пов'язана з ядерною зброєю

Для недопущення погіршення ситуації з безпекою в Чорноморському регіоні шляхом розміщення в Криму російського ядерної зброї, Україні потрібні ефективні кроки міжнародного співтовариства. Про це заявив Петро Порошенко під час прес-конференції у Вашингтоні, повідомляє прес-служба АП.

За його словами, що Україна стурбована можливим передислоцированием в окупований Крим елементів російського ядерного потенціалу, оскільки відповідно до норм міжнародного права Українська держава несе повну відповідальність за розміщення ядерних елементів на своїй території.


"Вимагаємо узгоджених і ефективних кроків світового співтовариства, щоб не допустити кардинального погіршення ситуації з безпекою в Чорноморському регіоні шляхом розміщення в Криму ядерної зброї", - підкреслив Глава держави.

Петро Порошенко також висловив упевненість, що консультації з міжнародним співтовариством в цьому питанні повинні призвести до неможливості подібних кроків на українській території в Криму.

Нагадаємо, Петро Порошенко заявив, що Будапештський меморандум не працює в ситуації, коли один з її постійних членів є країною-агресором.