ua en ru

Порошенко допускає повномасштабне вторгнення РФ

Порошенко допускає повномасштабне вторгнення РФ Фото: під час звернення до Ради Порошенко допустив вторгнення РФ в Україну

Президент закликав запобігти зняттю санкцій з РФ до відновлення миру в Україні

Президент України Петро Порошенко допускає повномасштабне вторгнення Росії. Про це Порошенко сказав в ході свого щорічного звернення до Верховної Ради України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Головне, сприяння зміцненню міжнародної коаліції на підтримку України і запобігти зняттю санкцій з РФ до моменту повного відновлення територіально цілісності України і сприяння зміцненню обороноздатності України шляхом авторизації військово-технічного та оборонного співробітництва, передача нових військових технологій, надання нам летальних видів зброї, принаймні у випадку повномасштабного вторгнення з боку Росії, якого ми, звісно, не виключаємо і до якого відверто маємо бути готові у будь-який час", - заявив Порошенко в ході свого звернення до Ради.

Крім того, він зазначив, під час наради наприкінці серпня усі українські посли отримали як загальні, так і свої індивідуальні настанови щодо пріоритетних дій у країнах, де вони перебувають.

Нагадаємо, координатор державного департаменту США з питань санкцій Деніел Фрід заявив, що у США та Європи є план на випадок повномасштабного вторгнення РФ в Україну.