ua en ru

Порошенко: частка ЄС в українському експорті за рік зросла до 42%

Порошенко: частка ЄС в українському експорті за рік зросла до 42% Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Україна експортувала до ЄС товарів та послуг на 11,2 млрд доларів

Частка Європейського союзу (ЄС) у зовнішній торгівлі України сягнула 42%. Про цей заявив президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

За словами Порошенка, за перше півріччя 2018 року Україна експортувала до ЄС товарів та послуг на 11,2 млрд доларів, що майже на 2 млрд доларів більше за аналогічний період минулого року.

"Ми й надалі поглиблюватимемо не лише торговельно-економічну, але й секторальну і політичну інтеграцію України до ЄС. Адже це – шлях нашого повернення до спільного Європейського дому", - написав він.

Крім того, президент наголосив, що головним завданням влади є забезпечення повноправного членства України в Європейському союзі.

ЄС

Рівно рік тому в повному обсязі набула чинності Угода про асоціацію між Україною та ЄС - прапор Революції Гідності, дороговказ для реформ та нашого європейського майбутнього. Це символ нашої незалежності, і саме тому такою важливою є її належна імплементація. Саме під час голосувань за євроінтеграційні закони показують справжні обличчя популісти, скептики та реваншисти, які говорять про зміни лише на словах, для яких власні політичні та бізнес інтереси важливіші за гідне майбутнє всієї української держави. Глибоко вдячний проєвропейській парламентській більшості, Уряду, громадянському суспільству за активні та щирі зусилля з імплементації Угоди. І перші результати вже є. Сьогодні країни Європейського Союзу стали найбільшим торговельним партнером України - частка ЄС у зовнішній торгівлі України сягнула 42%. За перше півріччя цього року ми експортували до ЄС товарів та послуг на 11.2 млрд доларів США, що майже на 2 млрд доларів США більше за аналогічний період минулого року. Ми й надалі поглиблюватимемо не лише торговельно-економічну, але й секторальну і політичну інтеграцію України до ЄС. Адже це – шлях нашого повернення до спільного Європейського дому. Наше завдання – довести цю справу до кінця, забезпечити повноправне членство України в Європейському Союзі. Як Президент, докладатиму до цього максимум зусиль. Як і обіцяв, внесу до Верховної Ради законопроект про закріплення в Конституції України нашого курсу на вступ до ЄС та НАТО.

Опубліковано Петром Порошенком Субота, 1 вересня 2018 р.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляли, що президент України Петро Порошенко у Вашингтоні на зустрічі з делегацією Конгресу США обговорив посилення санкцій проти Росії. Сторони скоординували подальші кроки з посилення міжнародних зусиль для деокупації українського Криму і Донбасу.