ua en ru

Порошенко домовився із заступником секретаря Держдепу продовжити санкції проти Росії

Порошенко домовився із заступником секретаря Держдепу продовжити санкції проти Росії Фото: Петро Порошенко і Джон Саліван (president.gov.ua)

Санкції проти Росії тримватимуть до до повного виконання нею мінських домовленостей

Президент України Петро Порошенко зустрівся із заступником Державного секретаря США Джоном Саліваном. Сторони домовились продовжити санкційну політику проти Росії, передає прес-служба глави держави.

"Сторонами було підтверджено необхідність продовження скоординованої політики санкцій щодо РФ до повного виконання нею мінських домовленостей, а також відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, включно з Кримом", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що у ході зустрічі було обговорено безпекову ситуацію на Донбасі, а також необхідні подальші кроки в рамках мирного врегулювання. Зокрема, сторони обмінялися думками щодо питання розміщення ефективної миротворчої місії ООН на Донбасі.

Також співрозмовники порушили питання реалізації програми реформ в Україні, зокрема у рамках продовження співробітництва України з МВФ.

"Зокрема, було наголошено на важливості ухвалення законопроектів про створення антикорупційного суду та про національну безпеку України… Президент підкреслив, що Україна спрямовує зусилля на врегулювання ситуації на Донбасі політико-дипломатичними методами на основі мінських домовленостей. У цьому контексті було окремо відзначено важливість ухвалення Закону про реінтеграцію", - повідомляє прес-служба

Порошенко домовився із заступником секретаря Держдепу продовжити санкції проти РосіїПорошенко домовився із заступником секретаря Держдепу продовжити санкції проти РосіїПорошенко домовився із заступником секретаря Держдепу продовжити санкції проти Росії

Фото: Петро Порошенко і Джон Саліван домовилися про санкції проти РФ (president.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Державному департаменті США збитки оборонного сектора Росії від санкцій оцінили в 3 млрд доларів.

Зазначимо, що 20 лютого 2018 року Петро Порошенко підписав закон про реінтеграцію Донбасу. Документом передбачається, що Росія визнається окупантом, розширюються повноваження по застосуванню Збройних сил у мирний час, від АТО буде перехід до "збройної відсічі" РФ, створюється нова військова вертикаль, яка отримує повноваження, схожі на ті, які надаються при введенні воєнного стану, дозволяється переміщати товари через лінію розмежування.