ua en ru

Порошенко у Давосі провів зустріч з прем'єром Ізраїлю

Порошенко у Давосі провів зустріч з прем'єром Ізраїлю Фото: Петро Порошенко та Беньямін Нетаньягу (twitter.com/STsegolko)

Порошенко бере участь у форумі в Давосі

Президент України Петро Порошенко у рамках заходів на Всесвітньому економічному форумі у Давосі провів зустріч з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу. Про це у Twitter повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

"Президент провів зустріч з прем'єром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу", - повідомив Цеголко.

Як повідомляється на сайті глави держави, у рамках зустрічі сторони обговорили питання двосторонньої співпраці.

Крім того, Порошенко вкотре запросив Нетаньягу здійснити офіційний візит до України.

"Петро Порошенко висловив вдячність за підтримку резолюції Генеральної Асамблеї ООН щодо Криму в грудні 2017 року. Співрозмовники погодилися щодо необхідності подальшої активізації економічного співробітництва між Україною та Ізраїлем. У цьому зв’язку сторони підтвердили готовність завершити переговори щодо укладення Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем", - йдеться у повідомленні.

Крім того, співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі та необхідність розгортання миротворчої місії ООН на окупованих територіях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко прибув до Швейцарії для участі у Всесвітньому економічному форумі, який проходить у Давосі 23-26 січня 2018 року.

У рамках форуму Порошенко виступить із промовою під час сесії "Центральна та Східна Європа: новий порядок денний для континенту?", візьме участь у Неформальному засіданні світових економічних лідерів "Створення спільного майбутнього у розколотому світі" та виступить під час інвестиційної панелі Української асоціації венчурного і приватного капіталу в Ukrainian House Davos.

Також Порошенко проведе низку двосторонніх зустрічей з главами держав та урядів, керівниками міжнародних фінансових організацій, а також з президентами провідних іноземних компаній та світовими інвесторами.