ua en ru

Порошенко: є дані розвідки про можливе вторгнення РФ

Порошенко: є дані розвідки про можливе вторгнення РФ Фото: Петро Порошенко

Розвідка підтверджує можливе наступ Росії

Президент України Петро Порошенко заявив, що має дані від розвідки про те, що Росія може напасти на Україну. Про це він сказав в інтерв'ю CNN.

"Я маю підтвердження цього (можливого вторгнення Росії, - ред.) від нашої розвідки", - сказав він.

Він також підкреслив, що в боях на Донбасі 14 липня загинули 8 українських військових і 16 були поранені. Раніше Порошенко назвав цю атаку бойовиків однієї з найбільших.

"Я з сумними новинами зі Сходу: за вчорашні добу Україна втратила 8 своїх героїв. Терористичні угруповання вчора здійснили одну з найбільших своїх атак, 16 українських військовослужбовців були поранені, 4 з них перебувають у вкрай важкому стані", - заявив Порошенко.

Також, за його словами, бойовики обстрілювали позиції сил АТО з усіх заборонених мінськими угодами важких озброєнь, а також звернувся до присутніх із закликом вшанувати пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Нагадаємо, Порошенко також повідомляв, що вздовж українського кордону розміщено рекордна кількість Збройних сил Російської Федерації.

"У нас є інформація, що біля українського кордону розміщено рекордна кількість Збройних сил Російської Федерації", - заявив тоді Порошенко.

За його словами, ця інформація надходить не тільки з власних розвідданих, а це підтверджено і по лінії НАТО, США та країн ЄС.