ua en ru

Порошенко дав МОЗ 10 днів на нормативне врегулювання імпорту ліків

Порошенко дав МОЗ 10 днів на нормативне врегулювання імпорту ліків Фото: Петро Порошенко доручив врегулювати питання імпорту ліків

Українські аптечки будуть комплектуватися оптимальними препаратами

Президент України Петро Порошенко дав доручення виконуючому обов'язки міністра охорони здоров'я Віктора Шафранському в десятиденний термін внести на розгляд уряду нормативні документи, які врегульовують питання імпорту ліків. Про це Порошенко заявив на нагородженні учасників бою поблизу Семенівки Донецькій області в червні 2014 року, передає кореспондент РБК-Україна.

"Цього тижня я підписав закон, над яким і я, як президент, і волонтери, представники благодійних організацій, і наші чиновники, і наші депутатами билися більше року. Полягає цей закон в тому, що ми ліквідували корупційні бар'єри, коли для того, щоб завести якісні іноземні препарати, треба було давати хабарі величезні і чекати довгі місяці", - заявив Порошенко.


Президент також зазначив, що поставив завдання виконуючому обов'язки міністра охорони здоров'я в десятиденний термін внести на розгляд уряду відповідні нормативні документи, які дозволяють завозити іноземні медпрепарати в Україну.

За словами Порошенка, такий крок дозволить знизити ціну ліків на суму, яку раніше становила корупційна складова.

"Нарешті в українських лікарнях і в українських аптеках з'явиться конкуренція, коли українські виробники повинні знижувати ціни і при відповідному рівні якості зможуть постачати ліки на український ринок. Аптечки українського виробництва після підписання цього закону будуть мати можливість комплектуватися якісними, точніше, оптимальними по співвідношенню ціна-якість препаратами", - додав Порошенко.

Нагадаємо, Порошенко підписав закон про спрощення державної реєстрації ліків.