ua en ru

Порошенко: найближчим часом приймемо закон для прозорості енергоринку

Порошенко: найближчим часом приймемо закон для прозорості енергоринку Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Закон запровадить прозору і ефективну конкуренцію на енергетичному ринку

В Україні найближчим часом буде прийнято закон для прозорої конкуренції на енергетичному ринку. Про це сказав президент України Петро Порошенко у середу, 7 березня, в інтерв'ю українським телеканалам, передає прес-служба глави держави.

"Маємо прийняти закон, який запровадить вже найближчим часом прозору і ефективну конкуренцію на енергетичному ринку. Хто дешевше запропонує - той виграє і продасть. Хто буде тримати високу ціну - той має піти з ринку. Це принцип, за яким працюють усі без виключення країни Європейського союзу. Цей принцип ліквідує монополізм на ринку і відкриє можливості всім, хто виробляє електроенергію більш дешевим шляхом", - сказав Порошенко.

Глава держави наголосив, що нове законодавство з регулювання ринку електроенергетики розроблялось спільно з європейськими і американськими партнерами України.

Президент під час інтерв'ю також заявив, що найближчим часом Україна здатна стати енергетично незалежною.

Зазначимо, уже з 1 квітня 2018 року в Україні запроваджують RAB-тарифи на електроенергію.

Нагадаємо, заступник директора представництва Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) в Україні Марина Петров заявила, що введення RAB-регулювання здатне підвищити привабливість держпакетів акцій обленерго, запланованих до приватизації у 2018 року.

Раніше повідомлялося, що Україна може приєднатися до центру енергетичної безпеки НАТО в 2018 році.